Tweets en reacties

Quotes uit de zaal

  • Tsja, heleboel verschillende dingen. Je kunt pech hebben als jongere. We zijn zo druk bezig met professionalisering dat we vergeten dat het hún leven is. En niet de jouwe, dit stuk laat mij dat realiseren.
  • Prachtig, het allermooiste vind ik dat alle inspanning die jullie niet alleen in dit theaterstuk, maar ook tijdens jullie hele leven hebben gegeven zo goed tot uiting komt. Ik voel me bevoorrecht, realiseer dat een onbezorgde jeugd zoals ik heb gehad niet iedereen gegeven is.
  • Ik praat veel over jeugd, en over dossiers. Het gaat vaak over jongeren op papier, ik vraag me af hoe we daar mee om moeten gaan: moeten we dat wel op papier hebben? Soms ga ik op de bank zitten om er bij stil te staan dat het over levens gaat, in dit stuk komt dit perfect tot uiting.
  • Situaties in het stuk zijn herkenbare dingen, maar het is goed om het weer van deze kant, de kant van de jongeren, te horen. Ik wil jullie ervoor bedanken.
  • Ik ben erg geraakt; ik zat hier als professional, maar ook als ouder. Op 't moment dat een dossier kwijtraakt van je kind, wordt ook jouw privacy als ouder aangetast. Mooi dat jullie dit ook laten zien in het stuk.
  • Waarvan mensen zeiden: dit is jouw zwakte; zeiden jullie, dit is juist jouw kracht. Het is niet normaal wat jullie mij hebben gegeven de afgelopen 2 dagen.
  • Ik heb alleen maar zitten huilen.